Manifest tool failing after madExcept patch tool run

delphi package - automated exception handling
Post Reply
markk
Posts: 15
Joined: Fri Mar 04, 2016 12:07 am

Manifest tool failing after madExcept patch tool run

Post by markk »

I've been trialling Delphi 11.0 and Delphi 11.1 for a while and have run into a problem.
One of our project builds runs post build events which essentially do the following

Code: Select all

"..\..\..\Library\Third party\madCollection\madExcept5\Tools\madExceptPatch.exe" /restoreFileTime "C:\PC4\License64\PC4LicGUI.exe" "C:\_svn\trunk_xe_D11.0\Riemann\LicenseServer\Service\PC4LicGUI.mes" "C:\PC4\License64\\PC4LicGUI.map" 

"C:\_svn\trunk_xe_D11.0\Library\Third party\\Microsoft\mt.exe" -manifest "C:\_svn\trunk_xe_D11.0\Riemann\LicenseServer\Service\PC4LicGui.base.manifest" -outputresource:"C:\PC4\License64\PC4LicGUI.exe"
Yesterday after updating our our Jedi/JCL copy the post build failed for one project and corrupts the exe, it still works for Delphi 10.4.2 builds but not Delphi 11.1
Microsoft (R) Manifest Tool
Copyright (c) Microsoft Corporation.
All rights reserved.

mt.exe : general error c101008d: Failed to write the updated manifest to the resource of file "C:\PC4\License64\PC4LicGUI.exe". The file or directory is corrupted and unreadable.
Error: Adding manifest(s) failed, error code 31

Reverting changes to jcl\source\common\JclUnicode.* files (.pas, .rc, .res) makes the problem go away and I subsequently discovered that not running the madExceptPatch.exe also makes the problem go away (but is not desirable)

Is there a bug with madExcept patching that's likely to be causing this failure?
madshi
Site Admin
Posts: 10527
Joined: Sun Mar 21, 2004 5:25 pm

Re: Manifest tool failing after madExcept patch tool run

Post by madshi »

I've no idea, I haven't heard about a similar problem from anyone else yet. Is the order of the commands important? Maybe you can run the manifest stuff first and madExceptPatch afterwards?
markk
Posts: 15
Joined: Fri Mar 04, 2016 12:07 am

Re: Manifest tool failing after madExcept patch tool run

Post by markk »

I reverted the newer unicode Jcl files and then also changed our PostBuild commands to run within a single batch script to get better logging and error control and committed that to our svn server to stop the failure.
Today I went to check on running them in different order and now on my PC if I use the newer unicode JCL files again the error has gone away, including if I run the tools manually, weird.
Will recommit the newer uncicode files and see if the Jenkins build server works or fails again.
markk
Posts: 15
Joined: Fri Mar 04, 2016 12:07 am

Re: Manifest tool failing after madExcept patch tool run

Post by markk »

Now failing on our build server with Delphi 10.4.2 but working with Delphi 11.1
and working on latest two builds on build server if madExcept patching is run after manifest tool
Post Reply