Showing errors occurred during sending a mail

delphi package - automated exception handling

Showing errors occurred during sending a mail

Postby MarkusD » Tue Jan 17, 2017 3:09 pm

Hi,

I'm using AutoSendBugReport to send a mail from a customers PC. Sending the mail did not work. It does work when I'm using a domain name of the customer.

That does not work:
Code: Select all
MESettings.MailFrom := 'info@my_company.com';


That does work:
Code: Select all
MESettings.MailFrom := 'info@customer_company.com';


I assume sending mails from within the customers network to the outside world is not allowed. Now I try to find out with the customers IT department how to fix that and they ask me, what exactly is the error message our application gets.

Where (global variable in madExcept for example) can I find out what went wrong? The only thing I can log is that something went wrong.
Code: Select all
    if AutoSendBugReport(AMMSService.DisplayName, Screenshot, MESettings, True) <> Yes then begin
      TMSLogger.Error('Error sending mail!');
    end;


TIA, Markus
MarkusD
 
Posts: 9
Joined: Wed Jan 04, 2017 9:32 am

Re: Showing errors occurred during sending a mail

Postby madshi » Mon Jan 30, 2017 11:55 am

Do you have to use MailFrom := yourself? Why not using the customer's email address? Makes more sense, logically, doesn't it?

The exact location where errors occur depend on which bug report sending you're using exactly. Which is it?
madshi
Site Admin
 
Posts: 9411
Joined: Sun Mar 21, 2004 5:25 pm


Return to madExcept

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests