madBasic not installed with collection

contains all delphi packages mentioned below

madBasic not installed with collection

Postby tbecker » Thu Nov 28, 2013 3:30 pm

I installed madcollection 2.7.7.4 and it uninstalled my current madBasic but didn't install a new one. I've run madUninstall and reinstalled, but that didn't add madBasic. What am I doing wrong?

Thanks!

Tim
tbecker
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 30, 2013 7:35 pm

Re: madBasic not installed with collection

Postby madshi » Thu Nov 28, 2013 4:32 pm

That sounds very weird. Did the installer install anything at all? What folders do you have in the installation root after installation? Also, when you run the installer another time to "update" the installation, it posts a MessageBox with a summary of which packages were installed. Which packages does it list there?
madshi
Site Admin
 
Posts: 9275
Joined: Sun Mar 21, 2004 5:25 pm

Re: madBasic not installed with collection

Postby tbecker » Fri Dec 06, 2013 10:16 pm

I now installed madcollection 2.7.8.0. When I install another time, it reports Basic, DisAsm, Kernel, Security, Shell -- all successfully installed. I see madBasic at the root level now.

C++Builder 6 is still complaining that "This application failed to start because madExcept_.bpl was not found. ..." And then after clicking OK to that, "Can't load package C:\Program Files\madCollection\madExcept\BCB6\madExceptVcl_.bpl. The specified module could not be found. ..." and can't load ... same path \madExceptWizard_.bpl.

When I look for the files with explorer, they are there. Hmm. Some weird permission problem? I'm administrator on this WinXP box.

What else would you like to know to help me debug this?

Thanks!

Tim
tbecker
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 30, 2013 7:35 pm

Re: madBasic not installed with collection

Postby madshi » Sat Dec 07, 2013 8:06 am

My best guess is that BCB6 has stored the madExcept packages as "Disabled Packages" in the registry. Please search for "Disabled Packages" in HKCU. If the madCollection packages are listed in that key, please deleted them from the registry. If all else fails, you may need to have a full cleanup of your PC like this:

(1) Uninstall madCollection.
(2) Search harddisk and registry for mad*.* and delete everything that belongs to madCollection.
(3) Reinstall madCollection.

Problems like this usually occur when there are either NTFS access right problems, or when at some point in the past you copied files and registry keys related to madCollection around manually or modified them. I don't know what else could cause such problems. Normally, the installer takes care of everything just fine.
madshi
Site Admin
 
Posts: 9275
Joined: Sun Mar 21, 2004 5:25 pm

Re: madBasic not installed with collection

Postby tbecker » Sat Dec 07, 2013 4:00 pm

Found 2 mad* entries in Deleted Packages. Deleted them and now cppbuilder starts fine. Thank you!
tbecker
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 30, 2013 7:35 pm


Return to madCollection

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest